News & Views

Tax Morning Coffee | 17 November 2020

29 October 2020

The webinar will be held in Finnish. Please find a more detailed description of the webinar below.

Ulkomaille muutto - kolmen vuoden sääntö viimeaikaisen kehityksen valossa

Ulkomaille muutolla voi sekä henkilökohtaisesta että taloudellisesta näkökulmasta olla iso vaikutus henkilön elämään. Valitettavasti ulkomaille muutto ei aina ole verotusmielessä kovin selkeä tai suoraviivainen asia.
Viime aikoina on keskusteltu paljon muun muassa maastamuuttoverosta. Verohallinto tulee myös pian antamaan uuden ohjeen yleisen ja rajoitetun verovelvollisuuden määrittämisestä. Maastamuuttovero on sinänsä tällä hetkellä jäissä, mutta asia voi ensi vaalikaudella taas aktualisoitua. Verotuksessa kaikkein tärkein asia on ennakoitavuus – tämä pätee myös ulkomaanmuuttoon. Tärkeää on, että henkilö tietää missä valtiossa hän asuu sekä kansallisen oikeuden mukaan, että verosopimuksen tarkoittamassa mielessä.

Tervetuloa kuuntelemaan lisää näistä teemoista seuraavaan Tax Morning Coffee -webinaariimme tiistaina 17.11. klo 10.00-10.45. Webinaarissa veroasiantuntijamme Heikki Vesikansa ja Joakim Frände käsittelevät viimeaikaisinta ulkomaillemuuttoon liittyvää kehitystä, erityisesti kolmen vuoden säännön näkökulmasta.

Ilmoittaudu webinaariin sähköpostitse Lari Ruohoselle (lari.ruohonen@hannessnellman.com.) Jos et pääsekään osallistumaan, voit katsoa webinaaritallenteen myöhemmin sopivana ajankohtana. Lähetämme webinaarin jälkeen tallenteen ja aiheeseen liittyvän materiaalin kaikille ilmoittautuneille.