News & Views

Tax Morning Coffee Webinar | 16 February 2021

9 February 2021

The webinar will be held in Finnish. Please find a more detailed description of the webinar below.

Kilpailu osaajista kiihtyy – Uusi verotehokas henkilöstöanti ja henkilöstörahastot kilpailukeinoina

Vuoden 2021 alussa tuli voimaan mahdollisuus sitouttaa listaamattoman yhtiön työntekijöitä henkilöstöannilla, jossa osakkeiden merkintähintana käytetään osakkeen matemaattista arvoa. Osakkeen arvonousu verotetaan tämän jälkeen pääomatulona eikä ansiotulona, kuten esimerkiksi optiotuloa verotetaan. On nähtävissä, että tämä uusi malli voi olla varsinainen ”game-changer” kilpailussa osaajista.

Vuoden alusta tuli voimaan myös lakimuutos, jonka nojalla ns. työpanososingoista joudutaan jatkossa aina maksamaan eläke- ja muut sivukulut. Henkilöstörahasto voi nyt korvata työpanososingot varsinkin asiantuntijayrityksissä. Onko teidän yrityksessänne jo harkittu, miten henkilöstörahasto voisi soveltua tarpeisiinne?

Seuraavassa Tax Morning Coffee -webinaarissamme tiistaina 16.2.2021 klo 10.00-11.00 veroasiantuntijamme keskustelevat siitä, mihin tilanteisiin uusi henkilöstöanti on tarkoitettu, ja mitä sudenkuoppia sääntelyyn mahdollisesti sisältyy. Lisäksi webinaarissa pohditaan, olisiko henkilöstörahastosta työpanososinkojen korvaajaksi.

Ilmoittauduthan webinaariin sähköpostitse Petra Komppulalle (petra.komppula@hannessnellman.com).